Φωτογραφία από το έργο Κατασκευή Πέτρινης Κατοικίας

Κατασκευή Πέτρινης Κατοικίας

Είστε εδώ: ROTOR SA > Έργα > Κατασκευή Πέτρινης Κατοικίας

Κατασκευή πέτρινης κατοικίας στην Αττική από την ROTOR SA.

Ένας από τους τρόπος κατασκευής σπιτιών, είναι η πέτρινη κατασκευή. Τα σπίτια από πέτρα, είναι σαφώς τα πλέον καλαίσθητα κι απόλυτα εναρμονισμένα με το φυσικό περιβάλλον.

Βασικό χαρακτηριστικό ενός πέτρινου σπιτιού είναι η αντισεισμικότητά τους. Επίσης, τα πέτρινα σπίτια είναι κατάλληλα για την υγεία των κατοίκων τους όσον αφορά στο μικροκλίμα που επικρατεί στο εσωτερικό τους, χωρίς καμία ανάγκη για εξωτερική θερμοπρόσοψη, μιας και η κατασκευή με πέτρα, καθιστά το κτίριο οικολογικό και μη ενεργοβόρο.

Έχουν τεράστια διάρκεια ζωής, όταν είναι σωστά κατασκευασμένες. Οι τοίχοι είναι πάχους 50 cm με εσωτερικά κρυφά σενάζ από οπλισμένο σκυρόδεμα.

Εσωτερικά όσο κι εξωτερικά, υπάρχει η δυνατότητα να σοβαντιστεί και να βαφτεί, αλλά συνήθως και για λόγους καλαισθησίας, οι επιφάνειες παραμένουν με την πέτρα εμφανή, όπως συνέβη και στο συγκεκριμένο έργο.

Στα πέτρινα σπίτια, κατασκευάζεται μια βάση - πλατφόρμα από μπετόν (οπλισμένο σκυρόδεμα) και πάνω σε αυτήν κατασκευάζεται το σπίτι.

Στις γωνίες του κτιρίου και στα ανοίγματα των πορτών και των παραθύρων, υπάρχουν αγκωνάρια. Η σκεπή του σπιτιου, είναι υπολογισμένη με κεραμοσκεπή.

Τα εξωτερικά κουφώματα του κτιρίου κατασκευάζονται από διατομές αλουμινίου, με θερμοδιακοπή, με προφίλ αλουμινίου βαρέως τύπου. Στις κουζίνες και στα λουτρά είναι ανοιγόμενα,με ανάκλιση.