Είδη Εργασιών ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ

Είστε εδώ: RotorSA > Είδη Εργασιών > Φωτισμός

ΦΩΤΙΣΜΟΣ

Ο φωτισμός είναι που θα αναδείξει αισθητικά και αρμονικά τον χώρο σας, βασισμένος στη διακόσμηση που έχετε επιλέξει. Ένας χώρος απαιτεί τον κατάλληλο συνδυασμό χρωμάτων και επίπλων, αλλά τη διαφορά θα την κάνει ο φωτισμός. Πολύ βασική κατά τον σχεδιασμό της ανακαίνισης είναι η μελέτη φωτισμού των εσωτερικών χώρων ανάλογα με τη χρήση τους. Ο φωτισμός θα πρέπει να είναι λειτουργικός για τη χρήση των χώρων και να τονίζει τη διακόσμηση αναδεικνύοντας την αισθητική των αντικειμένων.

Ο συνολικός φωτισμός ενός χώρου είναι συνδυασμός των κάτωθι :

Γενικός φωτισμός

Φωτισμός άνετος ασφαλής για την κίνηση ή την παραμονή στον χώρο. Ομοιόμορφος προς όλες τις επιφάνειες του χώρου. Τα κλασσικά κρεμαστά φωτιστικά, επιδαπέδια ή επιτραπέζια διακοσμητικά φωτιστικά, απλίκες τοίχου και χωνευτά ή εξωτερικά φωτιστικά στην οροφή.

Φωτισμός έμφασης – ανάδειξης διακοσμητικών στοιχείων του χώρου

Χωνευτά φωτιστικά με δυνατότητα περιστροφής της δέσμης ή μικρές κινητές φωτεινές πηγές, μπορούν να τονίσουν – αναδείξουν πολύ ωραία ένα διακοσμητικό στοιχείο.

Διακοσμητικός φωτισμός

Ζωντανεύει και τονίζει τους χρωματισμούς, ενισχύοντας συγχρόνως το αίσθημα της ζεστής και φιλικής ατμόσφαιρας. Ο φωτισμός από κάτω προς τα πάνω στις κάθετες επιφάνειες – τοίχους δημιουργεί εντυπωσιακά αποτελέσματα. Χρησιμοποιώντας επιτραπέζια φωτιστικά σε χαμηλά έπιπλα, ορίζουμε τον χώρο τονίζοντας το ύψος και προσδίνοντας μια θεατρική αύρα. Άλλωστε η σκιά και όχι το φώς είναι που αποκαλύπτει και αναδεικνύει την φόρμα και την υφή των επιφανειών και των αντικειμένων. Έμμεσος -κρυφός φωτισμός που αναδεικνύει διακοσμητικά – αρχιτεκτονικά στοιχεία του χώρου. Ο έμμεσος -κρυφός φωτισμός στην οροφή δίνει ύψος και έμφαση στα όρια του χώρου.

Τοπικός φωτισμός ή φωτισμός εργασίας

Φωτισμός στην κουζίνα πάνω από τους πάγκους εργασίας. Χρήση κινητών επιδαπέδιων ή επιτραπέζιων φωτιστικών για διάβασμα χαλάρωσης ή εργασία σε ένα γραφείο.

Φωτισμός ενημέρωσης και προσανατολισμού σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους

Τοποθέτηση μικρών φωτεινών πηγών στις σκάλες, φωτισμός εσωτερικά σε ντουλάπες.

Για να είναι επιτυχημένη μια μελέτη φωτισμού πρέπει να γίνεται βάσει όλων των αναγκών ενός χώρου, αισθητικών και λειτουργικών αξιοποιώντας τους τύπους φωτισμού που αναφέρονται παραπάνω.